Bezoek van het Vattenfall Solar Team met kampioensracer Nuna Phoenix@!

2021-05-18T19:36:35+01:00 18/05/2021|

De kinderen van De Vonk kregen maandag bezoek van het Vattenfall Solar Team. Tibbe Lukkassen, die vroeger zelf op onze school zat, gaf de leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. En hij had een echte zonneauto meegenomen: kampioensracer Nuna Phoenix.

Afbeelding

Tibbe Lukkassen showt zonneauto Nuna Phoenix op zijn oude basischool De Vonk

Deze auto kan wel 130 km per uur door zonlicht. De auto is ontwikkeld door een aantal studenten van de TU-Delft (in het verleden in samenwerking met het bedrijfsleven). En vier van hen kwamen bij ons op school. De leerlingen kregen eerst een interessante presentatie over de ontwikkeling van zo’n duurzame auto en daarna mochten ze Ze hadden de zonneauto zelf ook nog bij zich.

De kinderen hadden veel vragen voor de studenten: Kan de auto ook rijden als de zon is ondergegaan? Waarom heeft de auto geen rond stuur? Hoe hard gaat zo’n auto eigenlijk? Waarom is de auto zo laag? Waarom is er maar zo weinig plek voor de bestuurder? Fantastisch dat onze leerlingen kennis konden maken met zo’n geweldig project!

Afbeelding

Jort Bouma, Christiaan Woers, Laurien de Vos, Swen Sekka en Tibbe Lukassen van de TU-Delft en tevens deelnemers van het Vattenfal Solar Team zouden met de zonneauto meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge die in 2020 in Australië verreden zou worden, een traject van Noord-Australië naar Zuid-Australië over een lengte van 3000 km. Die wedstrijd is door Covid-19 komen te vervallen. Op dit moment zijn ze een nieuwe zonneauto aan het bouwen en zullen wellicht rond oktober meedoen aan een race op Europese bodem.

Afbeelding