De Geluidenjager op school.

2021-11-23T18:55:18+01:00 05/11/2021|

De afgelopen twee weken hebben de kinderen van groep 5 t/m 7 lessen en gesprekken gehad over geluid. Wat voor geluiden hoor je als je stil bent in de klas? Wat maakt van zichzelf al geluid? Welke geluiden worden door mensen gemaakt? Welke geluiden worden door dingen gemaakt? Welke geluiden hoor je in de klas, welke in de school en welke buiten? Herken je alles wat je hoort?
Een geluidenjager zegt dat overal muziek in zit. Wij zagen in een filmpje dat een geluidenjager muziek maakte met borden en kommetjes, of met metalen plaatjes. De kinderen zijn in de klas en in de school op zoek gegaan naar voorwerpen waar geluid in zit en hebben zelf een kort muziekstukje gemaakt met deze voorwerpen.
En als afsluiter kwam Geluidenjager Fedde ten Berge bij ons op bezoek. Hij is gefascineerd door geluid en maakt geluidskunstwerken van verschillende materialen en technieken. Dat hebben wij gezien, gehoord en zelfs mogen ervaren! Fedde had drie van zijn kunstwerken meegenomen en liet ons zien en horen wat je ermee kan doen, wow! Daarna liet hij zien wat een klankencircuit is (KES) en hoe een hybride microfoon werkt.
En hoe gaaf was het dat wij zelf mochten experimenteren met de kunstwerken, KES en microfoons! De foto’s en video’s zeggen genoeg!😃