Project Betrokken Kinderen

2023-02-22T12:53:27+01:00 22/02/2023|

De leerlingen uit groep 7 hebben meegedaan aan het project: Betrokken Kinderen. Dit project werd voor de zevende keer georganiseerd door vrijwilligers Femke Dotman en Monique Wielink. Het doel van dit project is dat de kinderen iets leren over de wereld om hen heen. Wij hebben deze dag 4 maatschappelijk betrokken organisaties bezocht.

Met de bus zijn we eerst naar het Reinigingsbedrijf Midden Nederland in Bunnik gegaan. Daar kregen we informatie over het scheiden van afval en hebben we met kaarten verschillende containers met afval opgezocht.

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Stichting de Schans in Odijk. Dit is een organisatie waar je lid van kan worden als je een lichamelijke handicap hebt. De leden ontmoeten elkaar twee keer in de maand en vandaag mochten wij daarbij aanwezig zijn.
De leerlingen schoven met een hapje en een drankje gezellig aan bij de mensen en binnen een paar minuten kwam het geklets op gang. Toen kwam Nelly langs voor de gymnastiek met een stevige oefening benen strekken vanuit zithouding en spelletjes.

 

  

De lunch was bij de Schoudermantel en daarna was er even tijd voor ontspanning. We hebben bij de Schoudermantel het Kwaliteitenspel gedaan en in tweetallen voor elkaar een kort toneelstukje laten zien hoe je iemand kan helpen.

De laatste activiteit was bij Bartiméus in Zeist. Bij Bartiméus mochten de kinderen vragen stellen aan twee blinde vrijwilligers. Er kwamen goede vragen en de leerlingen waren oprecht nieuwsgierig. We hebben een quiz gedaan en we mochten ervaren hoe het is om iets te proeven, ruiken en voelen zonder te kijken.
Het was een mooie dag met bijzondere ervaringen!