Activiteiten van ons ECO-team

2022-04-01T15:07:52+01:00 01/04/2022|

Graag stellen we ons ECO-team aan u voor. Ons ECO-team gaat zich bezig houden met natuur-, milieu- en energiebewustzijn op school.

Onder begeleiding van Erwin Visee (ouder en werkzaam bij GrowWizzKid) en Irene (stagiaire uit groep 4 en tevens bioloog) is ons ECO-team aan de slag gegaan met een mooi doel: We maken een moestuin voor De Vonk.

Wat een gemotiveerde leerlingen hebben we gezien! Want het ECO-team wil goed zorgen voor het milieu, de dieren en onze gezondheid.

Eerst is er bedacht wat er nodig is voor een moestuin: grond met voeding, zon en vooral water!  En, wat is een goede locatie voor een moestuin? Een aantal kinderen had vorig jaar al geprobeerd een moestuin te maken. Maar… die werd stuk gelopen, kapot gevoetbald en had een beetje weinig zon. We bedachten om mooie bakken te maken waar de planten wat hoger boven de grond kunnen groeien. Dat betekent dat er hout nodig is. En, omdat recyclen heel belangrijk is, heeft het ECO-team oude pallets gebruikt. In het technieklokaal is druk getimmerd en voilà: de bakken konden naar buiten.

Met hulp van de kleuters zijn er maar liefst 16 zakken grond in de bakken gegaan. Daar zijn meteen onze grote aardbeienplanten in gegaan die we cadeau hebben gekregen.

Het ECO-team heeft ook nog stekjes verpot in grote potten. We konden ruiken en proeven van munt, tijm en oregano. Het afrikaantje rook erg sterk en de baby-aardbeien plantjes nog nergens naar. Voorlopig blijven deze nog even binnen om te groeien bij het raam.

De watermeter is trouwens een mooi instrument om te bepalen hoeveel water we de grond moesten geven. Vochtig is goed, droog en nat niet.

Volgende week gaan we de moestuinbak afmaken met een mooi net, vakjes en dan onze eerste zaadjes planten! Spannend!!